FSZEK Radnóti Miklós Könyvtár XIII. Pannónia u. 88-90.
Nyitva: hétfő, szerda, péntek 14 - 19 kedd 10-15 csütörtök 12-16
Augusztus 5. és 31. között ZÁRVA leszünk.

2013. szeptember 13., péntek

M.C. Beaton: Hamish Macbeth és a

Az Agatha Raisin könyvek népszerű írónőjének Hamish Macbeth sorozata olyannyira sikeres, hogy turisták özönlenek Észak-Skóciába, ahogyan régen Sherlock Holmes "szülővárosába". A sorozatból eddig 28 kötet jelent meg, és a BBC televíziós sorozatot készített a regényekből, amelyben Robert Carlyle személyesítette meg Hamisht.

Amikor a legyezőhorgász-tanfolyamhoz csatlakozik egy munkáspárti főrend özvegye, Lady Jane Winters, aki mellesleg vitriolos tollú bulvárújságíró, rögtön felborzolódnak a kedélyek. Éles nyelve és nyers modora nem kíméli Hamish Macbethet, a helyi rendőrt sem, ám az még neki sem fordul meg a fejében, hogy valaki örökre el fogja hallgattatni a tolakodó hölgyet. Miután Lady Jane holttestét kihorgásszák a folyóból, Hamish a gyönyörű Priscilla Halburton-Smythe segítségével próbálja felkutatni a gyilkost. Ehhez először is az áldozat életét kell felgöngyölíteni. A rengeteg gyanúsítottat nem könnyű szóra bírni, a szószátyár áldozat viszont sajnos már nem beszél. Hamish tudja, hogy a titkok veszélyesek, a tudás hatalommal jár, és a gyilkosok rendszerint ismét lecsapnak...

Amikor Priscilla Halburton-Smythe Lochdubhba viszi londoni drámaíró vőlegényét, mindenki el van ragadtatva... kivéve az összetört szívű Hamish Macbeth közrendőrt. Ő azonban most kénytelen félretenni szívügyeit. Priscilla eljegyzési partijának egyik vendégét, a faragatlan Bartlett kapitányt ugyanis egy fajdvadászat során lelövik… Ezért az ügyet vizsgáló Hamishnek kell kibogoznia a szálakat úgy, hogy az előkelő vendégek közül soknak érdekében állt kinyírni a hitvány kapitányt. Amikor a rejtőzködő tettes ismét lecsap, Hamish azon kapja magát, hogy megpróbálja Priscillát megóvni a boldogtalan házasságtól, a gyilkost pedig elkapni, még mielőtt meglép.